Erzsébet tábor a csodás Erdélyben

Erzsébet tábor Erdélyben; 296347742_735892071048134_788079860248401316_n.jpg a fájlnév
Erzsébet tábor

Erzsébet tábor

Erzsébet tábor – ismét sikeresen pályáztunk!

Tegnap, 2022.07.31-én elindultak  Izvoare-be (Ivomezeje). Ahogy látni izgatott várakozással szálltak le a buszról a gyerekek. Van, aki nem először jön ide, de sokan első alkalommal látják a gyönyörű Hargitát.

Budapestről a Keleti Pályaudvarról külön a táborozóknak biztosított hálókocsikban utaztak egész Gyergyószentmiklósig, onnan tovább autóbuszokkal Ivo településre, ahol az Erdélyi Erzsébet-tábor található.

A tábor teljes ideje alatt képzett szakemberek felelnek a változatos programokért és a gyerekek biztonságáért.

Mig az első nap az ismerkedéssel, a helyek elfoglalásával és a tábor megnyitóval telt el, a második nap a kirándulásé volt.

2. nap.

Délelőtt hegyi mentő bemutatón vettek részt, ismerkedtek a gyógynövényekkel, és csomózási technikát tanulhattak. Ebéd után kirándultak a Madarasi Hargitára, majd este pihenésképpen táncházban lazithattak.

3. nap

Megnézték a székelykapukat.

Elmentek Szejkefürdőre  a Mini Erdély Parkba, ahol több mint 90 erdélyi történelmi épület és középkori vár makettje található. Körutazást tehettek a Mini székely gőzösön és meglátogatták az Orbán Balázs Látogatóközpontot. Utazhattak bivalyos szekéren.

Pihenésképpen este buliztak egy jót Goldband zenekar koncertjén. Rejtély hogy birták, de utána részt vettek még egy éjszakai akadályversenyen is.