Simone Galéria állandó kiállítás

Simone Galéria állandó kiállítás

Simon M. Veronika – művésznevén Simone grafikus és festőművész.

A Szőnyi István Művészeti Akadémia festő szaka után az A.A.W amerikai grafikai kurzus hallgatója, majd 2006-tól a Leonardó Művész Akadémián végzett Kunst Meister szakon Salzburgban.

Simon M. Veronika közel 1000 festményét ajándékozta 18 országban 300 közintézménynek, többek között  Vatikánba, Budapesten a Parlamentbe, a Nemzeti Galériába, New Yorkban a Kormányzói Hivatalba, Krím félszigeten a Szépművészeti Múzeumba, hazánkban iskoláknak, Önkormányzatoknak stb.

Abban a megtiszteltetésben van részünk, hogy a művésznő 10 db festményt ajándékozott iskolánknak is.

Ezzel megnyit iskolánkban a Simone Galéria állandó kiállítás, ami 2022.12.09-től tekinthető meg az iskola nyitvatartási idejében: 8-16 óráig. 

A „Képek a világból” sorozat kiállításának megnyitóján iskolánk tanulói egy kis műsorral köszöntötték Simon M. Veronikát és férjét. Felkészültek életéből, gazdag munkásságából. Mazsorett előadás, vers és zongorajáték szerepelt a repertoárban.

Hálánk jeléül Aranyosi Ervin erre a megnyitóra irt, személyre szóló versét adtuk át.

A művésznő férje a képekről érdekes történeteket mesélt, ezután a galéria bemutatására került sor, ahol hallhattunk a képekről, a technikákról, a színekről, amikkel készültek.

Hálásan köszönjük, hogy ilyen gyönyörű galériával gazdagodhatott iskolánk.

2022.12.08.

A Gárdonyi Református Kvázi Tv . összefoglalója a megnyitóról